Izložba fotografija: Ja sam / 27.07.2018.

High Grounds Festival

Izložba fotografija

High Grounds festival svoja vrata za posjetitelje otvara već od 16:00 sati, a program započinjemo u 17:30 sati s izložbom fotografija umjetnice Jelene Cupar. Izložba fotografija “Ja sam” bit će smještena u šumsko okruženje, a radove ćete uz simboličnu donaciju moći kupiti, te na taj način pomoći udruzi “Spas” i azilu “Prijatelji” kojima će autorica donirati sva prikupljena sredstva.

jelena 2
jelena 3
jelena 1
jelana 5
jelena 4
jelena 6

Jelena Cupar

Rođena 1992. u Varaždinu gdje trenutni i živi. Nakon srednjoškolskog obrazovanja, odlučila je napraviti pauzu do studija. U tom razdoblju posvetila se svojim hobijima i nastojala otkriti što je najviše privlači i u čemu zapravo nalazi sebe, a to je postigla u fotografiji. Nakon završenog studija Multimedije u Varaždinu, posvetila se ostvarivanju vlastitih ideja i projekata uz konstantno istraživanje duhovnosti, ljudske psihologije i feminizma.

Bavljenje fotografijom donijelo je mnoga pozitivna iskustva. Svoje viđenje ovog svijeta, razmišljanja, drugačiji pogled na život i svoje stavove želi prenijeti kroz fotografije. Fotografiju gleda kao savršen alat za bijeg od stvarnosti i odlazak u svijet koji se temelji na njenim pravilima i željama. Mišljenja je kako umjetnost oslobađa od negative i pruža čovjeku mir, proispituje svijest, te okreće ka stvarima / pojavama od kojih nas svakodnevica i društvo odvlače.

Najviše se pronalazi u fotografiranju autoportreta pa je upravo ovu izložbu željela posvetiti tome – sebi; vlastitom razvoju, sukobu sa kompleksima, slavljenju ljubavi prema “ja” koja je zdrava i nužna te  proispitivanju identiteta i položaja žene u današnjem društvu. Svoje uspone i padove bilježi fotoaparatom – svojim najiskrenijim načinom za komunikaciju. Na radovima za ime autora koristi pseudonim – Bambii. Mišljenja je kako njen pravi identitet nije važan, već su važni radovi sa kojima želi izazvati neke emocije, reakciju i potaknuti gledatelje na razmišljanje.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *